Drakenbootrace; continu in beweging…

03 juli 2019
Zaterdag 29 juni jl. nam Meerderweert deel aan de eerste editie van de Drakenbootrace, georganiseerd door Kiwanis, op de Zuid-Willemsvaart in Weert. Geļnspireerd door het goede doel; 'de jeugd stimuleren meer te bewegen' werd het idee geopperd om deel te nemen, immers het doel van Kiwanis heeft ook betrekking op onze doelgroep. Het enthousiasme binnen de stichting om mee te varen was groot, de beschikbaarheid van collega's binnen Meerderweert was echter aan het einde van het schooljaar niet toereikend. Om die reden sloten er een aantal partners aan en vulden we een Drakenboot.

Het was een dag van ontmoeten tussen leerkrachten, directeuren en partners van verschillende Meerderweertscholen, in gesprek gaan met anderen over datgene wat we zo belangrijk vinden; duurzaam en kwalitatief goed onderwijs bieden in Weert en Nederweert en kinderen stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling. Tussen de verschillende races was er ruim de tijd om hierover van gedachten te wisselen. Het is geweldig om te bemerken dat er, ondanks de verschillen tussen mensen, zoveel overeenkomsten zijn wanneer het gaat om datgene wat we belangrijk vinden. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we in tijden van krapte op de arbeidsmarkt toch krachtig acteren en blijven ontwikkelen. Het antwoord is simpel; door sįmen in beweging te blijven met de neuzen in dezelfde richting, rekening houdend met elkaar, door te reflecteren en te relativeren en te genieten van hetgeen je onderweg meemaakt en beleeft. Door te ondersteunen en samen te werken, ook als het even tegen zit, alleen dan kom je verder, alleen dan haal je de finish…

De Drakenbootrace had dit allemaal. We voeren in dezelfde richting, werkten samen, de tweede race verliep beter dan de eerste en de derde race was het snelste. We gingen voor hetzelfde doel, op dezelfde wijze, verschillen tussen deelnemers waren niet relevant, we genoten en hadden plezier, we probeerden en leerden, we gingen vooruit, we waren… in beweging!

'Meerderweert beweegt' was de slogan op ons shirt en daarmee is meteen alles gezegd. Dit blijven we doen, we wachten niet tot een volgende race, samen met de neuzen in dezelfde richting bewegen we ons vooruit … Ja, Meerderweert beweegt… en daar beweeg ik graag in mee.
 

Bart Smeets

Directeur bs De Tweesprong / bs De Zonnehof