Campagne #ikbenleerkracht

08 november 2019
Iedere dag bezig zijn met de toekomst van kinderen, dat is wat je doet als leerkracht. Jouw leerlingen zijn namelijk de verpleegkundigen, de bakkers of de uitvinders van de toekomst! Eén ding is zeker, het geeft grote voldoening als je als leerkracht een leerling weer vooruit kunt helpen. De Midden- en Zuid-Limburgse schoolbesturen en de Nieuwste Pabo weten daar alles van en bundelen hun krachten in de campagne #ikbenleerkracht. In deze campagne laten we zien wat het vak leerkracht op een basisschool inhoudt én hoe je leerkracht wordt.
Studenten, herintreders en zij-instromers
Met de campagnewebsite www.ikbenleerkracht.nl willen we meer studenten in Limburg enthousiasmeren om voor het vak basisschoolleerkracht (ik wil leerkracht worden) te kiezen en zich aan te melden op de Nieuwste Pabo. Maar ook richten we ons op de herintreders (ik wil weer leerkracht zijn), mensen die een tijd geleden een onderwijsbevoegdheid hebben gehaald en bij wie het werken in het onderwijs weer begint te kriebelen. We heten hen van harte welkom terug in het onderwijs. Daarnaast hebben de schoolbesturen plekken voor zij-instromers (ik wil leerkracht worden); ook hen willen we meer informatie bieden via deze campagne.
 
Ik ben leerkracht
Tot slot biedt de campagnewebsite veel informatie voor onze huidige leerkrachten (ik ben leerkracht) en laat de informatie zien dat er vele ontwikkelmogelijkheden zijn in ons vak. Als je al leerkracht bent biedt de website diensten aan alle medewerkers van aangesloten scholen/besturen bij het ondersteunen, en het verbeteren van vitaliteit, loopbaanvragen, je professionalisering, mogelijk maken van een nieuwe uitdaging zowel intern als extern en het vinden van vacatures.
 
Geďnspireerd geraakt?
Het ultieme doel van deze campagne is natuurlijk meer leerkrachten in de toekomst! Ben je nieuwsgierig of het vak basisschoolleerkracht iets voor jou is?
Ga dan naar de open dag van de Nieuwste Pabo in Sittard op 16 november a.s. of ontdek je passie tijdens de basisschool-ontdekdag op donderdag 28 november a.s. bij IKC Leuken in Weert.