18 November 2013 nwsbrf nummer 18
Dit is de laatste nieuwsbrief van 2013.
Jarenlang moesten we aangeven dat ons beschikbare budget en de leerlingenkrimp betekenden dat we steeds weer met minder middelen ons werk moesten doen.
Graag publiceren we vůůr deze kerstvakantie ook een keer goed nieuws!
De politiek en het ministerie van onderwijs hebben in diverse akkoorden besloten, dat er extra budget naar het onderwijs gaat. Hierover lees je verder in deze nieuwsbrief meer. Omdat we weten, en ons realiseren, dat de werkdruk in het onderwijs hoog is, vinden we dan ook dat een substantieel deel van deze middelen hiervoor moet worden aangewend. Daarom is besloten dat de scholen met onmiddellijke ingang € 135, - per leerling extra ontvangen om de werkdruk te verminderen. Daarmee zijn we er niet, maar het kan op drukke momenten wel iets van verlichting betekenen.
Met de directeuren is besproken dat in overleg met het team wordt besloten wanneer, waarvoor en hoe dit per individuele school wordt ingevuld.
We wensen iedereen namens alle medewerkers van het bestuurskantoor een goede, veilige en gezellige kerst en een mooie jaarwisseling toe.
Separaat volgt een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2014 in Boshoven, bij zaal Don Bosco. Daar gaan we gezamenlijk het nieuwe jaar inluiden!

Renť van Strijp en Henk Jabben,
Raad van Bestuur MeerderWeert

Pagina's
FinanciŽn
Aandacht voor de volgende onderwerpen: Onderwijs verloor 1900 banen in half jaar; 900 klassen minder door krimp in basisscholen; wat betekenen alle akkoorden voor de financiŽn?

Personeel
Aandacht voor de volgende onderwerpen: CAO-onderhandelingen; decentralisatie arbeidsvoorwaarden; hoe werkt pensioen?; dekkingsgraad gestegen; collectieve zorgverzekering;

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)
In nwsbrf 17 meldde de voorzitter van de Raad van Bestuur dat er, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, een onverwacht grote onderbezetting was ontstaan in onze GMR. Gelukkig heeft onze oproep in een flyer resultaat gehad.

De pen is voor.......
Ze vertelt over Cultuur met je Buur en lelijke plekken.

Wat doe jij nou?
Collega's vertellen over hun hobby, hun passie of over iets dat ze graag met anderen delen. Marli Florie blikt terug op 40 jaar onafgebroken in het onderwijs.

Samen een nieuw jaar inluiden - welkom
De Raad van Bestuur van MeerderWeert wenst alle medewerkers een zinvol kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Zwaaien en Handen schudden
We feliciteren of nemen afscheid.

Agenda
Kijk hier voor de agenda van de maanden, december, januari, februari

Van de Redactie en Colofon
Alle mededelingen in deze nieuwsbrief worden officieel geacht en dienen als zodanig gelezen te worden. Wanneer verschijnt de volgende nieuwsbrief? En verder alles wat je nog meer wil weten.