23 December 2014 Nwsbrf nummer 23
Deze nieuwsbrief is het officiŽle nieuwsbulletin van MeerderWeert en wordt verspreid onder alle medewerkers van MeerderWeert.
Wij gaan ervan uit dat iedereen op de hoogte is van de (officiŽle) mededelingen die via deze nieuwsbrief verstrekt worden.

Voorwoord

Een ander Telefoonnummer voor administratieve vragen
Zoals we al eerder hebben gemeld, wordt de administratieve dienstverlening voor MeerderWeert, Eduquaat en het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs vanaf 2015 gezamenlijk gevoerd vanuit de Beatrixlaan.
Om ervoor te zorgen dat er geen spraakverwarring ontstaat, is ervoor gekozen om deze dienstverlening van MeerderWeert voor deze drie partijen een nieuwe naam te geven.
De naam is AMENSO en staat voor 'administratiekantoor mens en onderwijs'. Wie belt, krijgt dezelfde mensen als voorheen aan de lijn, maar vanaf 1 januari 2015 zijn zij bereikbaar voor alle drie de partners op (0495) 750 260.
Het nummer van het bestuurskantoor van MeerderWeert wijzigt niet en blijft (0495) 750 250.

Zoals gebruikelijk willen we ook†in 2015 weer samen met elkaar het jaar starten. Onze nieuwjaarsbijeenkomst is op maandag 5 januari 2015 van 16.00 - 18.00 uur in zaal Don Bosco op Boshoven (Weert). Onder het genot van een hapje en een drankje†luiden we samen het nieuwe jaar in. †Hartelijk welkom!
Namens alle medewerkers van Amenso en het bestuurskantoor wensen wij iedereen een gezonde, veilige en bovenal rustgevende kerstvakantie toe.
Renť van Strijp en Henk Jabben,
Raad van Bestuur MeerderWeert
Pagina's
Personeel
De laatste salarisbetaling van dit jaar vindt plaats op 23 december. Van deze betaling ontvang je de laatste salarisstrook via mijn Merces, waarvoor je moet inloggen. Vanaf januari 2015 krijg je de salarisspecificatie als PDF bij je e-mail (je hoeft niet meer in te loggen. Zorg wel dat het juiste e-mailadres bij ons bekend is!) Uitzondering is de jaaropgave van 2014. Die kun je alleen ophalen via mijn Merces na inloggen. Nog even dan is het nieuwe kalenderjaar een feit. Een mooie periode om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Vooruitkijken naar de wenseninventarisatie bijvoorbeeld. Deze zal in de maand februari 2015 weer voorbij komen. Vooral het maken van keuzes in mobiliteit, duurzame inzetbaarheid (de vroegere BAPO) en pensioen brengen enorme veranderingen met zich mee. Voordat een keuze gemaakt wordt, is het natuurlijk belangrijk om voldoende informatie te hebben.

FinanciŽn
Naheffingen voor vrijwilligersvergoedingen boven de norm ook voor onderwijs; Ruimere mogelijkheden voor fusies van besturen en van scholen; 50 miljoen voor muziekonderwijs en de werkkostenregeling bij MeerderWeert.

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)
De gemeenschappelijke belangen op alle fronten centraal. Veel actuele thema's op de agenda, thema-avonden, een cursus en de vaststelling van de meivakantie.

De pen is voor .......
Roel van Dael van SBO Het Palet Op onze school besteden we heel veel aandacht aan het welbevinden van onze kinderen. In onze visie komt een kind pas tot leren als de omgeving veilig is. Dit betekent dat fouten maken mag en dat er een goede relatie is tussen alle betrokkenen.

Wat doe jij nou?
In deze rubriek vertellen collega's over hun hobby, hun passie of over iets dat ze graag met anderen willen delen. Aan het woord zijn Barbara Schipper van Basisschool Budschop en Margo Jacobs van basisschool De Tweesprong …

Watskeburt?!
Hier zoomen we in op gebeurtenissen op ťťn of meer scholen. Geef opmerkelijke, leuke, mooie, grote of ook kleine dingen door aan de redactie of schrijf zelf een kort stukje. Zet je school eens in de spotlights … Spots aan voor basisscholen De Firtel, De Schrank, De Bongerd en De Kerneel.

MeerderWeert fietste voor het goede doel
Op 7 en 8 november jl., heeft een team van MeerderWeert meegefietst met de spinn-inn Marathon georganiseerd door stichting Peramiho. Dit houdt in: Samen fietsen voor het goede doel gedurende 24 uur met in totaal 30 teams die ieder ťťn fiets in beweging houden.

Zwaaien en Handen Schudden
We nemen afscheid van ......... en feliciteren........

Agenda
Raadpleeg hier de agenda voor de maanden december 2014 en januari en februari 2015.

Tips en Tops ICT
Een hele leuke en bruikbare tool in het spectrum van sociale media is Pinterest. In het kort komt het er bij Pinterest op neer dat je beeldmateriaal verzamelt op digitale prikborden waardoor je zogenaamde moodboards kunt creŽren. Leuk om recepten, interieurideeŽn of cadeautips te verzamelen. Via Pinterest kun je een gratis account aanvragen. Dit doe je door te klikken op 'request an invite'. Binnen enige tijd krijg je dan een uitnodiging om een account aan te maken op Pinterest. Ook kun je je laten uitnodigen door iemand die al op Pinterest actief is. Is je invite binnen dan kun je aan de slag! Maar wat kun je er nu in het onderwijs mee?

Van de Redactie en Colofon
Wanneer verschijnt de volgende nieuwsbrief? En verder alles wat je nog meer wil weten.